Offshore wind en de uitdaging van de energie transitie

Offshore Wind en de uitdagingen van de energie transitie.

Ieder jaar organiseert het HBO Offshore Network een symposium. Uniek aan dit jaarlijkse interactieve evenement is dat 200 hbo-studenten uit het gehele land en medewerkers van bedrijven uit de offshore en de energiebranche samenkomen. De 4de jaars studenten volgen op dit moment een minor die gerelateerd is aan offshore en de energietransitie bij de zes hbo-instellingen die zijn aangesloten bij het netwerk.

Het thema is gekozen omdat de Offshore Wind een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de energie transitie. Maar voor efficiënte opslag en distributie is nog veel innovatie nodig.

De sprekers in het ochtendprogramma zullen aangeven wat de uitdagingen en bottlenecks zijn binnen dit thema. Ook zal de prijs voor het beste afstudeerwerk worden uitgereikt door KIVI Offshore Techniek. In het middagprogramma zullen hbo studenten in teams werken aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. Daarmee dingen ze mee naar de HBO Offshore Award 2018. Deze zal aan het einde van de dag uitgereikt worden.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over het programma en de aanmelding. Zoals ieder jaar is deelname gratis.

Zet 15 november 2018 alvast in uw agenda.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Joannes Collette via j.collette@iae.nl

Heeft u vragen om deel te nemen als exposant dan kunt u contact opnemen met Jolanda Danebroek via j.danebroek@hz.nl

 

Aanmelden voor het symposium kan hier: klik hier

Studenten worden via school aangemeld!

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.