Energie uit zeewier

Energie uit zeewier
vrijdag 9 november 2018 -

Met de Noordzee als potentiële 'zeewier-schuur' kan de Nederlandse industrie een prominente rol spelen in de ontwikkeling van deze nieuwe, duurzame bron voor voedsel, grondstoffen en energie. Zeewier als grondstof voor biobrandstof of textiel; als het aan TNO ligt, wordt dat mogelijk. Het onderzoeksinstituut opende eerder deze week een laboratorium waar de toepassingen van de algen onderzocht worden.

Per dag kan het laboratorium van onderzoeksinstituut ECN vijftig kilo zeewier verwerkt worden. Geen ander laboratorium in de wereld heeft deze capaciteit, stelt TNO. 

“Voor de transitie naar een duurzame energiemaatschappij is grootschalige inzet van alle duurzame opties nodig. Zeewier als biomassa kan daar een grote rol in spelen”, zegt Jos Keurentjes van TNO.

In het laboratorium staan diverse testfaciliteiten waarmee nieuwe manieren om zeewier te verwerken tot biobrandstof of grondstof ontwikkeld worden. Er kunnen bijvoorbeeld grondstoffen voor textiel, zoetstoffen, mineralen en brandstoffen uit de algensoort gehaald worden. 

Lees meer:
https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/recycling/30423/onderzoekslab-zeewier?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Daily+Focus+9+November

Reageren?

< Terug naar het overzicht

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.