Van Oord stelt FaunaGuard beschikbaar voor andere partijen

Van Oord stelt FaunaGuard beschikbaar voor andere partijen
dinsdag 20 november 2018 -

Van Oord en Ace Aquatec hebben een strategisch partnerschap gevormd waarbij de FaunaGuard, een innovatief akoestisch geluidssysteem, beschikbaar zal worden gesteld aan alle andere geïnteresseerde partijen. Eerder werd het alleen gebruikt door Van Oord

De FaunaGuard is ontwikkeld om de zeefauna te beschermen in de buurt van scheepsbouwactiviteiten. Het kan worden gebruikt tijdens alle offshore-activiteiten, zoals rotsinstallaties, heien, boren, explosieven en grootschalige baggerwerkzaamheden om met behulp van gespecialiseerde onderwaterakoestiek veilig en tijdelijk zeefauna-soorten af ​​te schrikken. Van Oord gebruikte het voor verschillende projecten, zoals het Gemini Offshore Windpark.

De bruinvismodule is de eerste module van de FaunaGuard die nu in de handel verkrijgbaar is. Ace Aquatec en Van Oord zullen de komende tijd ook andere modules op de markt brengen. Verder blijven ze bezig met onderzoek om nog meer soortspecifieke modules te ontwikkelen.

Ace Aquatec is een toonaangevend Schots bedrijf in akoestische systemen voor toepassing op zee en aquacultuur en elektrische verdovingssystemen voor viskwekerijen. De samenwerking tussen Van Oord en Ace Aquatec combineert hun beide achtergronden en ervaringen om nieuwe hardware voor de FaunaGuard te leveren. Door de toenemende regelgeving ten aanzien van duurzaamheid, zal de rol van het veilig afschrikken van dieren weg van bouwwerken belangrijker worden en is het vaak zelfs verplicht om een ​​project uit te voeren.

Bron: https://www.windenergie-magazine.nl/van-oord-makes-faunaguard-available-to-other-parties/Reageren?

< Terug naar het overzicht

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.