De windmolen verandert, net als de bouw van de windparken op zee

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
Badgasten die op een zonnige dag op het strand bij Zandvoort hun handdoekje neerleggen, kunnen bij helder weer in de verte een woud aan torenhoge windmolens zien draaien. Aan de buitenkant zien de windmolens er nu nog allemaal hetzelfde uit, maar dat gaat veranderen. Want zowel in als rondom de windmolen vinden grote innovaties plaats. Innovaties, die cruciaal zijn voor het verder verlagen van de kostprijs van offshorewind, de komende jaren, nodig om offshorewindenergie concurrerend te maken met fossiele-energievormen.
Lees verder

Test met innovatieve hamer voor windpark op zee succesvol afgerond

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
De offshoreproef met de Fistuca BLUE 25M-hamer (red. onderdeel van het Offshore Wind Accelerator BLUE PILOT-project) is succesvol afgerond. Dit laten Carbon Trust, Fistuca en hun partners weten. De partners van Carbons Trust en Fistuca zijn E.ON, EDPR, EnBW, Equinor, Ørsted, Shell, Sif, SSE, Van Oord en Vattenfall.
Lees verder

Offshore wind industrie staat te springen om goed geschoold personeel

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Het Centre of Expertise Water & Energy heeft de ambitie om een krachtig en wendbaar netwerk te vormen dat samen met het bedrijfsleven anticipeert op de (te verwachte) ontwikkelingen in de wind-op-zee sector. Samen met het bedrijfsleven bekijken we continue wat er allemaal verandert in het vakgebied en hoe die benodigde kennis van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs beland. Alleen door het bundelen van krachten in plaats van passief en volgend te zijn, kunnen we samen proactief en onderzoekend nieuwe inzichten verwerven en kennis verdiepen. Door samen op te trekken, samen praktijkproblemen op te lossen en onderling de resultaten te bespreken en te reflecteren kunnen ondernemers, onderzoekers en studenten de vragen van de toekomst in de praktijk onderzoeken en hiervan leren. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Lees verder

MonoBaseWind gaat 2 monobased foundations plaatsen bij Borssele V, deze zijn te installeren zonder een heavy lift vessel

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
The MonoBaseWind has been developed as an efficient foundation system for 40+ m waterdepth and 10+ MW wind turbine.
Lees verder

Innogy trekt zijn bezwaar tegen vergunningverlening aan Vattenfall in, consortium Witwind beraadt zich nog

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Innogy trekt zijn bezwaar in tegen de vergunningverlening aan Vattenfall voor het offshorewindpark Hollandse Kust (zuid). De vraagtekens die het energiebedrijf had over het winnen van de aanbesteding door de Zweedse concurrent zijn door de overheid weggenomen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het consortium Witwind (Eneco, Van Oord en Mitsubishi) beraadt zich nog op het doorzetten van de bezwaarprocedure.
Lees verder

Een nieuwe, superstille methode om te heien op zee

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Offshorebedrijf Van Oord gaat windmolens op zee plaatsen met een nieuwe, superstille methode: een omgekeerde reuzenemmer.
Lees verder

TenneT stelt voor om Duitse windmolenparker aan te sluiten op het Nederlandse elektriciteitsnet

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Hoogspanningsnetbeheerder Tennet stelt voor om Duitse windparken in het westen van het Duitse deel van de Noordzee in de toekomst rechtstreeks te koppelen aan het Nederlandse elektriciteitsnet. Een dergelijke kosteneffectieve oplossing zou een verbinding met Eemshaven kunnen zijn.
Lees verder

Offshore Wind Challenge

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
De Offshore Wind Challenge daagt innovatieve startups, ondernemers en studenten uit om met oplossingen te komen die binnen korte tijd kunnen worden geïmplementeerd in de offshore wind sector! Ze dagen innovatieve ondernemers en studenten uit om met 5 oplossingen te komen die toepasbaar zijn voor de bouw en onderhoud van windparken.
Lees verder

Behoefte aan goed geschoold personeel offshore wind sector

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
De offshore wind industrie groeit sterk en daarmee de behoefte aan goed geschoold personeel. Alleen door goede samenwerking tussen de markt en opleidingen kunnen we het tekort aan goed opgeleide professionals terugdringen. Samen zullen we jongeren moeten overtuigen om voor deze uitdagende markt, waar de ontwikkelingen zich in een hoog tempo opvolgen, te kiezen. En ook alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de juiste opleidingen aanwezig zijn. Het Centre of Expertise Water & Energy werkt hard aan deze samenwerking. Meewerken? Laat het ons weten!
Lees verder

Scalda en Orsted gaan samenwerken

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
VLISSINGEN - Mbo-school Scalda en energiebedrijf Ørsted slaan de handen ineen om studenten en volwassenen te scholen voor onderhoud en andere functies voor windparken op zee.
Lees verder

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.