Elfwegentocht morgen te gast in Zeeland

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Elfwegentocht morgen te gast in Zeeland. Zeeuwse studenten vertellen over hun opleiding en visie op klimaatverandering, morgen 5 juli te zien bij NPO 2 na Nieuwsuur rond 22.30 uur.
Lees verder

Test: groene energie opwekken uit wind en zon

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Amphibious Energy test op Maasvlakte 2 de EnergyPod, een container voor het opwekken, opslaan en omzetten van zon- en windenergie. Naast een offshorevariant voor platforms op zee ontwikkelt het bedrijf een onshoreversie.
Lees verder

Eerste fabriek voor groene ammoniak opent eind deze maand

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
De eerste fabriek voor de productie van ammoniak uit windenergie opent eind juni in het Britse Harwell bij Oxfordshire zijn deuren. Dat meldt Siemens, dat de demonstratiefaciliteit heeft opgezet samen met de universiteiten van Oxford en Cardiff.
Lees verder

De eerste deelnemende bedrijven van de nieuwe minor 'Offshore Renewable Energy' zijn bekend

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
De eerste deelnemende bedrijven van de nieuwe minor 'Offshore Renewable Energy' zijn bekend. Mooie kansen voor de renewable offshore sector om door samenwerking met het onderwijs invloed uit te kunnen oefenen op de lesstof en in contact te komen met potentiele toekomstige werknemers.
Lees verder

Opschalen is nodig volgens Aaldrik Haijer van het stad-Groninger bedrijf Water Energy Solutions.

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Wanneer ons land zijn klimaatdoelstellingen in 2050 wil halen, dan moet het Rijk besluiten om tien keer meer windmolens op zee te plaatsen dan nu het geval is.
Lees verder

TenneT en Innogy verkennen aansluitmogelijkheden op internationaal Wind Power Hub

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Energiebedrijf Innogy en netbeheerder TenneT gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheden om offshore windparken aan te sluiten op een internationale Wind Power Hub. Dit kan de uitrol van grotere volumes offshore windenergie ondersteunen.
Lees verder

WindDays 2018

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - 13 en 14 juni aanstaande is het Centre of Expertise Water & Energy uiteraard ook aanwezig tijdens de WindDays in het WTC Rotterdam. Wij verwelkomen u graag op standnummer 60.

Docenten gecertificeerd voor "Offshore Wind Basics

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Maandag 30 april hebben Rob Duijm, John-Paul Nijsten, George Snaterse en Martijn van der Wateren de training "Offshore Wind Basics" gevolgd bij DRTC. Na afloop van de training mochten ze alle vier trots het bijbehorende certificaat in ontvangst nemen. De docenten Techniek worden goed voorbereid om straks zelf opleidingen en trainingen op het gebied van windenergie te kunnen verzorgen.

Lancering website Energy Port Zeeland

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Platform Energy Port Zeeland gaat digitaal

Lagerwey presenteert unieke waterstofwindturbine op Hannover Messe

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey neemt een unieke windmolen mee naar de Hannover Messe, een vooraanstaande beurs voor industriële technologie. De windmolen in kwestie is namelijk in staat om opgewekte windenergie direct om te zetten naar waterstof. 24-04-2018 13:32 | DOOR: HIDDE MIDDELWEERD De unieke windmolen werd eerder al aangekondigd, maar de technologie is tot op heden nog niet gedemonstreerd. Daar komt verandering in op de Hannover Messe, die op 23 april van start ging.

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.