HBO Offshore network symposium

{rs_bericht.titel}
woensdag 19 september 2018 -
Op donderdag 15 november wordt bij de HZ University of Applied Sciences in Middelburg voor de zesde keer het HBO Offshore Network Symposium georganiseerd.
Lees verder

Zeeuws beroepsonderwijs leidt zelf leraren op

{rs_bericht.titel}
maandag 10 september 2018 -
Zeeuwse technici kunnen zich binnenkort laten bijscholen tot leraar. Mbo-school Scalda en de Zeeuwse vmbo-scholen zetten samen met het bedrijfsleven een opleidingsprogramma op. Op 9 oktober is de eerste lesdag in Vlissingen.
Lees verder

Consortium Van Oord-Hellenic Cables krijgt TenneT-order voor netaansluiting wind op zee Hollandse Kust

{rs_bericht.titel}
maandag 10 september 2018 - Consortium Van Oord-Hellenic Cables krijgt TenneT-order voor netaansluiting wind op zee Hollandse Kust. https://windenergiecourant.nl/offshore/consortium-van-oord-hellenic-cables-krijgt-tennet-order-voor-netaansluiting-wind-op-zee-hollandse-kust/
TenneT heeft het consortium Van Oord Offshore Wind Projects en Hellenic Cables het contract gegund voor de levering en installatie van 220 kilovolt zee- en landkabels voor het project Hollandse Kust (zuid) Alpha. De kabels hebben een gezamenlijke capaciteit van 700 megawatt. Gelijktijdig met de gunning van dit contract is ook het contract voor het horizontaal gestuurd boren van 4 bij 550 meter buisleiding aanbesteed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door LMR Drilling.
Lees verder

Minor Offshore Renewable Energy van start op HZ UAS Middelburg

{rs_bericht.titel}
vrijdag 7 september 2018 -
Eind augustus is de nieuwe minor Offshore Renewable Energy van start gegaan in het nieuwe gebouw van de HZ UAS in Middelburg. Het bijzondere aan deze minor is dat bijna alle lessen verzorgd worden door bedrijven uit de offshore wind.
Lees verder

Nominaties Offshore Energy Awards bekend gemaakt

{rs_bericht.titel}
vrijdag 7 september 2018 -
De jury heeft alle inzendingen bekeken en beoordeeld en de drie inschrijvingen met het hoogst aantal punten per categorie genomineerd. Binnen de categorie 'Public Outreach Award Nominees' werden EnTranCe – Hanze University Groningen, Nexstep – represented by NOGEPA en Buccaneer Delft genomineerd. Binnen de categorie 'Young Engineer Award Nominees' waren de gelukkigen Marius Ottolini van Heerema Marine Contractors, Kevin van der Leur van Van Oord en Rik van der Kant van Bosch Rexroth B.V. In de laatste categorie 'Best Innovation in Offshore Energy Award Nominees' gingen de nominaties naar OASYS – ECE Offshore B.V., S. Offshore wind feeder solution – Barge Master & GustoMSC en Combi Lifting Spread – IHC IQIP. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het gala diner van het Offshore Energy congres in oktober.
Lees verder

De windmolen verandert, net als de bouw van de windparken op zee

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
Badgasten die op een zonnige dag op het strand bij Zandvoort hun handdoekje neerleggen, kunnen bij helder weer in de verte een woud aan torenhoge windmolens zien draaien. Aan de buitenkant zien de windmolens er nu nog allemaal hetzelfde uit, maar dat gaat veranderen. Want zowel in als rondom de windmolen vinden grote innovaties plaats. Innovaties, die cruciaal zijn voor het verder verlagen van de kostprijs van offshorewind, de komende jaren, nodig om offshorewindenergie concurrerend te maken met fossiele-energievormen.
Lees verder

Test met innovatieve hamer voor windpark op zee succesvol afgerond

{rs_bericht.titel}
dinsdag 28 augustus 2018 -
De offshoreproef met de Fistuca BLUE 25M-hamer (red. onderdeel van het Offshore Wind Accelerator BLUE PILOT-project) is succesvol afgerond. Dit laten Carbon Trust, Fistuca en hun partners weten. De partners van Carbons Trust en Fistuca zijn E.ON, EDPR, EnBW, Equinor, Ørsted, Shell, Sif, SSE, Van Oord en Vattenfall.
Lees verder

Offshore wind industrie staat te springen om goed geschoold personeel

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Het Centre of Expertise Water & Energy heeft de ambitie om een krachtig en wendbaar netwerk te vormen dat samen met het bedrijfsleven anticipeert op de (te verwachte) ontwikkelingen in de wind-op-zee sector. Samen met het bedrijfsleven bekijken we continue wat er allemaal verandert in het vakgebied en hoe die benodigde kennis van de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs beland. Alleen door het bundelen van krachten in plaats van passief en volgend te zijn, kunnen we samen proactief en onderzoekend nieuwe inzichten verwerven en kennis verdiepen. Door samen op te trekken, samen praktijkproblemen op te lossen en onderling de resultaten te bespreken en te reflecteren kunnen ondernemers, onderzoekers en studenten de vragen van de toekomst in de praktijk onderzoeken en hiervan leren. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Lees verder

MonoBaseWind gaat 2 monobased foundations plaatsen bij Borssele V, deze zijn te installeren zonder een heavy lift vessel

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
The MonoBaseWind has been developed as an efficient foundation system for 40+ m waterdepth and 10+ MW wind turbine.
Lees verder

Innogy trekt zijn bezwaar tegen vergunningverlening aan Vattenfall in, consortium Witwind beraadt zich nog

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Innogy trekt zijn bezwaar in tegen de vergunningverlening aan Vattenfall voor het offshorewindpark Hollandse Kust (zuid). De vraagtekens die het energiebedrijf had over het winnen van de aanbesteding door de Zweedse concurrent zijn door de overheid weggenomen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het consortium Witwind (Eneco, Van Oord en Mitsubishi) beraadt zich nog op het doorzetten van de bezwaarprocedure.
Lees verder

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.