In de windmolens zit volop werk voor Zeeland

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Voor de overgang naar groene energie zijn duizenden mensen nodig. Maar zijn die er wel? Zeeland werkt hard om voldoende mensen op te leiden. ,,Het is een industrie die hier echt past."
Van de wind kun je prima leven. De windmolenparken die de komende jaren voor de Zeeuwse kust verrijzen, zorgen voor stapels werk. Een niet te missen kans, vindt Nout Nagtegaal, teamleider techniek bij Scalda in Vlissingen. ,,Het gaat erom dat Zeeland zich realiseert dat dit enorm veel werkgelegenheid gaat geven. Studenten die hiervoor kiezen, hebben gegarandeerd een baan. Dat is een mooi perspectief.
Lees verder

Klimaatakkoord wordt nutteloos stuk papier als er niet massaal geïnvesteerd gaat worden in personeel

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het klimaatakkoord dreigt een nutteloos stuk papier te worden als niet massaal wordt geïnvesteerd in personeel voor de groene energiesectoren. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in een advies dat vandaag wordt gepresenteerd aan het kabinet. Op dit moment zijn de arbeidskrachten in de installatiesector al niet aan te slepen. De grote bedrijven hebben stuk voor stuk honderden vacatures openstaan.

Drie bedrijven gaan 'innovatief' windpark Borssele V bouwen

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Baggeraar Van Oord, Investri Offshore en Green Giraffe mogen het windpark Borssele V bouwen. Het consortium heeft onder de naam Two Towers de aanbesteding van de bouw van het windpark gewonnen. Het Deense bedrijf Vestas mag de windturbines van het nieuwe park leveren. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

HZ University of Applied Sciences start in september met nieuwe Minor OFFSHORE RENEWABLE ENERGY

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het bijzondere aan deze minor is dat alle vakken volledig worden gegeven door professionals uit het bedrijfsleven. Alle projecten zijn ook actuele en concrete vraagstukken uit de markt. Meer informatie kunt u vinden op www.kiesopmaat.nl, via het Centre of Expertise Water & Energy en de HZ UAS in Vlissingen.

Wiebes kijkt serieus naar Groningse ambities met groene wind en waterstof

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Dat boven Schiermonnikoog nabij Gemini een tweede windmolenpark komt, is goed nieuws voor Groningen. De aanleg en het onderhoud leveren werkgelegenheid op in de Eemshaven, die daarbij zijn positie als uitvalsbasis voor de offshore wind – ook die in de Duitse wateren – verder versterkt.

Drie nieuwe windparken in de Noordzee

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het kabinet heeft drie gebieden in de Noordzee aangewezen voor nieuwe windparken. Die moeten komen ten noorden van Schiermonnikoog en bij Petten en IJmuiden en zijn nodig voor het uitvoeren van het regeerakkoord. Daarin staat dat flink meer windenergie moet worden opgewekt.

Kabinet maakt plannen bekend voor windparken op zee 2024-2030

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het kabinet wil tussen 2024 en 2030 nieuwe windparken op de Noordzee bouwen die, samen met de andere windparken op zee, voldoende duurzame stroom opleveren voor 40% van ons huidige totale elektriciteitsverbruik. De aanleg van de windparken geeft een sterke impuls aan de economie en levert naar schatting 10.000 banen op. Dat blijkt uit de ‘Routekaart windenergie op zee 2030’, waarin het kabinet de plannen ontvouwt en aanwijst waar tussen 2024 en 2030 nieuwe windparken mogen komen. De routekaart geeft belanghebbenden duidelijkheid en zorgt voor zekerheid voor ontwikkelaars van windparken. Die zekerheid droeg eerder al bij aan een forse kostendaling voor windenergie op zee, waardoor er nu een windpark zonder subsidie gebouwd kan worden. Vanaf 2021 opent het kabinet de tenders voor de nieuwe windparken.

MOCE Rotterdam

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Woensdag 28 maart aanstaande zijn we aanwezig tijdens MOCE in Rotterdam. Onder andere om de nieuwe minor Offshore Renewable Energy onder de aandacht te brengen. Om15:15 gaat Jan Versteegh in gesprek over wind op zee in de 'ON-AIR TALKSHOW Wind at sea, jumping board for progress'. Met Willem den Ouden (Managing Director Centre of Expertise Water & Energy/Board member Stichting Career), Jasper Vis (Country Manager, Ørsted Holland) en Joost Pellis (Manager Global Business Development, Atlas Professionals) als gastsprekers.

Nederland krijgt eerste subsidieloze windmolenpark op zee ter wereld

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Nuon gaat het eerste windmolenpark ter wereld zonder subsidie bouwen. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt. Nuon maakt deel uit van het Zweedse Vattenfall. Het windpark Hollandse Kust Zuid moet in 2022 in bedrijf zijn. Het ligt 22 kilometer uit de kust.

Stormachtig begin voor Fieldlab Zephyros

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Hoe ironisch kan het zijn: de kick-off van het fieldlab Zephyros dat zich richt op het beheer en onderhoud van windparken op zee viel deels in het water door de krachtigste storm in dertig jaar in Nederland. Van de 130 aangemelde deelnemers gaf toch nog bijna de helft acte de présence op de code rood-donderdag 18 januari.

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.