TenneT en Innogy verkennen aansluitmogelijkheden op internationaal Wind Power Hub

{rs_bericht.titel}
donderdag 9 augustus 2018 -
Energiebedrijf Innogy en netbeheerder TenneT gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheden om offshore windparken aan te sluiten op een internationale Wind Power Hub. Dit kan de uitrol van grotere volumes offshore windenergie ondersteunen.
Lees verder

WindDays 2018

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - 13 en 14 juni aanstaande is het Centre of Expertise Water & Energy uiteraard ook aanwezig tijdens de WindDays in het WTC Rotterdam. Wij verwelkomen u graag op standnummer 60.

Docenten gecertificeerd voor "Offshore Wind Basics

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Maandag 30 april hebben Rob Duijm, John-Paul Nijsten, George Snaterse en Martijn van der Wateren de training "Offshore Wind Basics" gevolgd bij DRTC. Na afloop van de training mochten ze alle vier trots het bijbehorende certificaat in ontvangst nemen. De docenten Techniek worden goed voorbereid om straks zelf opleidingen en trainingen op het gebied van windenergie te kunnen verzorgen.

Lancering website Energy Port Zeeland

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Platform Energy Port Zeeland gaat digitaal

Lagerwey presenteert unieke waterstofwindturbine op Hannover Messe

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey neemt een unieke windmolen mee naar de Hannover Messe, een vooraanstaande beurs voor industriële technologie. De windmolen in kwestie is namelijk in staat om opgewekte windenergie direct om te zetten naar waterstof. 24-04-2018 13:32 | DOOR: HIDDE MIDDELWEERD De unieke windmolen werd eerder al aangekondigd, maar de technologie is tot op heden nog niet gedemonstreerd. Daar komt verandering in op de Hannover Messe, die op 23 april van start ging.

In de windmolens zit volop werk voor Zeeland

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Voor de overgang naar groene energie zijn duizenden mensen nodig. Maar zijn die er wel? Zeeland werkt hard om voldoende mensen op te leiden. ,,Het is een industrie die hier echt past."
Van de wind kun je prima leven. De windmolenparken die de komende jaren voor de Zeeuwse kust verrijzen, zorgen voor stapels werk. Een niet te missen kans, vindt Nout Nagtegaal, teamleider techniek bij Scalda in Vlissingen. ,,Het gaat erom dat Zeeland zich realiseert dat dit enorm veel werkgelegenheid gaat geven. Studenten die hiervoor kiezen, hebben gegarandeerd een baan. Dat is een mooi perspectief.
Lees verder

Klimaatakkoord wordt nutteloos stuk papier als er niet massaal geïnvesteerd gaat worden in personeel

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het klimaatakkoord dreigt een nutteloos stuk papier te worden als niet massaal wordt geïnvesteerd in personeel voor de groene energiesectoren. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in een advies dat vandaag wordt gepresenteerd aan het kabinet. Op dit moment zijn de arbeidskrachten in de installatiesector al niet aan te slepen. De grote bedrijven hebben stuk voor stuk honderden vacatures openstaan.

Drie bedrijven gaan 'innovatief' windpark Borssele V bouwen

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Baggeraar Van Oord, Investri Offshore en Green Giraffe mogen het windpark Borssele V bouwen. Het consortium heeft onder de naam Two Towers de aanbesteding van de bouw van het windpark gewonnen. Het Deense bedrijf Vestas mag de windturbines van het nieuwe park leveren. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

HZ University of Applied Sciences start in september met nieuwe Minor OFFSHORE RENEWABLE ENERGY

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Het bijzondere aan deze minor is dat alle vakken volledig worden gegeven door professionals uit het bedrijfsleven. Alle projecten zijn ook actuele en concrete vraagstukken uit de markt. Meer informatie kunt u vinden op www.kiesopmaat.nl, via het Centre of Expertise Water & Energy en de HZ UAS in Vlissingen.

Wiebes kijkt serieus naar Groningse ambities met groene wind en waterstof

{rs_bericht.titel}
woensdag 6 juni 2018 - Dat boven Schiermonnikoog nabij Gemini een tweede windmolenpark komt, is goed nieuws voor Groningen. De aanleg en het onderhoud leveren werkgelegenheid op in de Eemshaven, die daarbij zijn positie als uitvalsbasis voor de offshore wind – ook die in de Duitse wateren – verder versterkt.

Copyright © Centre of Expertise Water and Energy 2018.